top of page

BIOGRAFIE

Belgische sopraan An-Sofie Moons groeide op in een muzikale familie en begon op jonge leeftijd aan haar eigen muzikale carrière. Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen behaalde ze haar masterdiploma met grote onderscheiding, onder begeleiding van haar zangdocent Gary Jankowski. Nadien specialiseerde ze zich verder via de European Opera Academy aan het ESMAE in Porto en het Conservatorio di Musica Luigi Cherubini in Firenze.


Tijdens haar studies heeft An-Sofie aan verschillende operaproducties mogen deelnemen waaronder Die Zauberflöte (1e Knabe), Albert Herring (Cis) en ook fragmenten uit Dark Sisters (Almera) tijdens het American Music Festival. In andere producties mocht ze de rollen vertolken van Maria in The Sound Of Music en Chava in Fiddler On The Roof.

An-Sofie creëerde de muziektheatervoorstelling "En ik dan?" als creatief afstudeerproject. Deze voorstelling bestond uit een cast van 9 zangers en 5 muzikanten met een eigen arrangementen, choreografieën en een origineel script. 


In 2021 won An-Sofie de Hans Judenkünig Preise voor meest veelbelovende muzikante tijdens de masterclass ‘Lute song’ onder leiding van Robert Crowe en Sigmund Richter.

Naast het podium is An-Sofie ook actief als zangdocent en vocal coach bij muziektheater en musicalproducties.

bottom of page